معرفی سامان تریدر پلاس

در این قسمت به بررسی نگارش جدید سامان تریدر نسخه  موبایل  تحت عنوان سامان تریدر پلاس می پردازیم

قابلیتهای مهم 

 

نرم افزار سامان تریدر پلاس از چهار قسمت : ۱- سیگنال  امروز  ۲- بهترین خریدها ۳- دیده بان و ۴- سبد سهام تشکیل شده است  در هر سه قسمت اول تا سوم میتوان از بین سهام , سهم مناسب را انتخاب و خریداری کرد. 

1- سیگنال امروز : سهم هائی هستند که در تاریخ روز جاری از لحاظ تکنیکالی در موقعیت خرید هستند  این سهم ها عموما در ابتدای حرکت روند مثبت خود هستند . سهم ها را باید از بالای لیست به پایین  بررسی کرد و سهم هایی که در ردیف بالاتر هستند بواسطه داشتن ضریب حجم  بزرگتر  با احتمال بیشتری  دارای موقعیت خرید و اقبال بازار  مناسبتر هستند  .بدیهی است که انتخاب سهم از این قسمت  و قسمت ‘در آستانه صف خرید ‘ دیده بان دارای اولویت بالاتری نسبت به سایر قسمتهای نرم افزار است و شما می توانید از این قسمتها   با بررسی پارامترها و سبک و سنگین کردن اردرهای خرید و فروش گزینه مناسب را انتخاب کنید.(در تمامی قسمتهای نرم افزار برای انتخاب سهم بایستی سایر پارامترها از جمله نزدیک بودن به مقاومت , ضریب حجم پایین  و … چک شود  ) 

 

۲- بهترین خریدها  : این قسمت در نگارشهای قبلی سامان تریدر هم  وجود داشته است که بهترین خریدهای بازار را بواسطه ورود پول هوشمند نمایش میدهد  عموما  ده ردیف اول در بازارهای صعودی و مثبت بسرعت صف خرید می شوند و  یا در طول بازار سهم هایی که به ده ردیف اول راه پیدا می کنند  بسرعت  دارای صف خرید می شوند.نکته حائز اهمیت در مورد این قسمت آنست که این قسمت بهترین خریدهای بازار را بواسطه ورود پول هوشمند بررسی می کند و به معنی بهترین سهام معرفی شده توسط نرم افزار نیست اما در اغلب اوقات همسوئی با جریان بزرگ پول های هوشمند معاملات موفق تری را برای شما رقم می زند .البته در این قسمت هم مثل سایر قسمتهای نرم افزار بایستی به سایر پارامترهای سهم از جمله نزدیک شدن به مقاومت و یا ضریب حجم پایین  و ….  توجه داشت و تنها بهترین موقعیتها را شکار کرد .همچنین چنانچه در ۱۵ ردیف اول بهترین خریدها سهمی در آستانه صف خرید باشد در کنار عنوان خریدها تعداد سهامی که در آستانه صف خرید هستند نمایش داده می شود .

 

۳- دیده بان : تمامی سهام را با مرتب سازی دلخواه در این قسمت می توانید مشاهده کنید با این تفاوت که سهم هایی که شما بعنوان تحت رصد علامت گذاری می کنید در ابتدای این لیست قرار می گیرند (بعلت اینکه کاملا در دید شما قرار داشته باشند )  همین طور سهم هائی که برای آنها  آلارم حبابی ثبت می کنید در صورت وقوع آلارم   در قسمت ابتدائی لیست دیده بان نمایش داده می شوند .

شما می توانید در قسمت دیده بان لیست سهام را بر اساس  پارامترهای زیر مرتب سازی نمائید:

مرتب سازی روند روزانه  در این حالت از آخرین سیگنالهای  صادر شده  از یک روز قبل تا روزهای قبل تر  نمایش داده می شود .

مرتب سازی بر اساس روند هفتگی یعنی سهم هائی که روند هفتگی آنها بتازگی مثبت شده اند . یکی از راههای کم کردن ریسک , خرید سهم هائی است که در ابتدای روند صعودی هفتگی خود هستند.

مرتب سازی بر اساس تقاضا یعنی سهم هائی که دارای بالاترین حجم تقاضا هستند  (صف های خرید) و یا سهم هائی که دارای تقاضای بالا هستند اما هنوز معدود فروشنده هایی هم هستند که میتوان سهم را از آنها خرید .

مرتب سازی بر اساس ورود پول به گروه ها (پول هوشمند )  بدین معنی است که سهام ها را بر اساس گروه هایی مرتب کنیم که بالاترین میزان ورود پول هوشمند را دارا  هستند.

مرتب سازی بر اساس سهام در آستانه صف خرید ( مهمترین بخش قسمت دیده بان ) همانطور که پیش تر اشاره شد  سهامی که در آستانه صف خرید هستند  را در ردیفهای ابتدائی نمایش می دهد شما می توانید از بالای لیست به پایین  با بررسی پارامترها و سبک و سنگین کردن اردرهای خرید و فروش و با سرعت عمل گزینه مناسب را انتخاب کنید. ( قطعا صرف  صف خرید شدن یک سهم دلیلی برای خرید سهم نیست اما در اکثر اوقات بازار بویژه در بازارهای رنج و نزولی این گزینه  می تواند حکم یک برگه تقلب را برای شما بازی کند تا سهام پر تقاضا تر را سریعا شناسائی کنید ) .در هر  سه قسمت اصلی نرم افزار : سیگنال امروز  , بهترین خریدها و دیده بان  سهامی که در آستانه صف خرید هستند دارای اولویت بررسی هستند (سهام با پس زمینه گرادیانت رنگی).

لازم بذکر است در قسمت فیلتر هم می توانید این گزینه را انتخاب کنید .مضاف بر این برای راحتی تشخیص سهام در آستانه صف خرید ردیف این سهام با پس زمینه رنگی (گرادیانت) نمایش داده می شود و بصورت پیش گزیده دیده بان با این گزینه مرتب سازی می شود .شکل زیر نمائی از پس زمینه گرادیانت را نمایش می دهد .

 

 

بهترین سهام

 

همچنین برای دیدن آنلاین مظنه های خرید و فروش چنانچه بر روی  رتبه تجمیع  کلیک نمائید کشوی  ۵ مظنه برتر باز می شود و می توانید لیست عرضه و تقاضای سهم را مشاهده نمائید .تصویر متحرک زیر نمائی از این عملکرد را نمایش می دهد .

 

سامان تریدر پلاس

با کلیک بر روی رتبه تجمیع کشوی ۵ مظنه برتر باز می شود و می توانید لیست عرضه و تقاضای سهم را بصورت آنلاین مشاهده کنید

 

 

۴-سبد سهام : یکی از قسمتهای جدید نرم افزار امکان ثبت سبد سهام است که می توانید سهام خود را در این قسمت اضافه کنید و در حین بازار  از آخرین وضعیت سبد سهام خود مطلع شوید .برای اضافه کردن یک سهم به سبد سهام در قسمتهای  سیگنال امروز یا بهترین خریدها و یا دیده بان  انگشت خود را بر روی ردیف سهم مربوطه نگهدارید و از منوی نمایش داده شده گزینه  “اضافه به سبد سهام ” را انتخاب کنید . در شکل زیر نمائی از قسمت سبد سهام نرم افزار را مشاهده می کنید برای بزرگنمائی بر روی تصویر کلیک نمائید .

 

سامان تریدر پلاس

 

موارد جدید نرم افزار :

۵ مظنه برتر :

از آنجائیکه نرم افزار سامان تریدر در یک سیکل  ۴ دقیقه ای بروز میشود و  عرضه و تقاضای سهام مرتبا تغییر می کنند و ممکن است صف سهمی بریزد و موقعیت خرید ایجاد شود و سهم هایی هم  در آستانه صف خرید شدن قرار داشته باشند شما می توانید بصورت آنلاین ۵ مظنه  برتر  هر سهم را در قسمت کشویی  ۵ مظنه برتر  پایین نرم افزار با کلیک بر روی ردیف سهم  مشاهده نمائید .و با کلیک کردن متناوب بر  روی سهم هایی که مدنظر دارید  میزان عرضه و تقاضای آنها را چک نمائید تا بمحض اینکه احساس کنید سهم در آستانه صف خرید شدن هست سهم را خریداری نمائید . این صفجه پس از لود شدن بصورت آنلاین و همزمان (با هسته مرکزی معاملات) با تغییرات عرضه و تقاضا بروز می شود .شکل  زیر نمائی از ۵ مظنه برتر خرید و فروش سهم را نمایش می دهد .

 

5مظنه برتر

 

 

نسبت تقاضا به عرضه :

یکی از فاکتورهایی که  نمایش دهنده  میزان تقاضای بالای بازار  بر روی یک سهم هست  نسبت  تقاضا به عرضه  هست که هر چقدر بالاتر باشد به معنی آنست که  سهم از تقاضای بالاتری نسبت به عرضه برخوردار است در شکل زیر (شکل یک) این میزان عدد ۳۵ نمایش داده شده است که به معنی آنست حجم تقاضای سهم  ۳۵ برابر بیشتر از حجم عرضه سهم است . نسبتهای منفی که با رنگ قرمز نمایش داده می شوند در نقطه مقابل نشاندهنده آن هستند که میزان عرضه بزرگتر از تقاضا است .همچنین این نسبت در طول بازار مرتبا تغییر می کند و بهتر آنست که در کنار آن ۵ مظنه برتر سهم هم چک شود .

 

ریسک به ریوارد :

یکی از پارامترهای جدید سامان تریدر ارائه ریسک به ریوارد سهم است که حدالامکان باید سعی نمائید سهامی را انتخاب کنید که دارای ریسک به ریوارد کمتر از  یک هستند .یکی دیگر از قابلیتهای سامان تریدر ترسیم خودکار محتمل ترین حمایت و مقاومت بر روی نمودار سهم است که پارامتر ریسک به ریوارد (R/R)   با توجه به این سطوح محاسبه می شود .همچنین برای راحتی کار نتیجه تقسیم ریسک به ریوارد در نرم افزار نمایش داده می شود بطور مثال برای ریسک به ریوارد  ۱:۲   عدد  ۰٫۵ نمایش داده می شود . شکل زیر نمائی از  نمودار با خطوط حمایت و مقاومتی را نمایش می دهد .

 

خطوط حمایت در سامان تریدر

 

 

نمای جدید سطر های سهام:

در نرم افزار سامان تریدر پلاس  هر ردیف سهم  به شکل زیر نمایش داده می شود که قسمتهای جدید در شکل زیر توضیح داده شده اند برای بزرگنمائی بر روی تصاویر کلیک نمائید .

 

سامان تریدر پلاس

 

 

 

سامان تریدر پلاس

شکل دو

 

 

اعلام موقعیتهای نموداری مهم سهم :

یکی از ویژگی های جدیدی که سامان تریدر ارائه می دهد اعلام شکستهای مقاومتی است که شما میتوانید سهم هایی را که مقاومتهای خود را شکسته اند را ملاحظه و از بین آنها مناسب ترین را خریداری نمائید .از بین حالتهایی که ممکن است برای سهم اتفاق بیفتد در شکل زیر سه حالت نمایش داده شده است  . این قسمت بدین منظور تعبیه شده است که همواره سهامی را انتخاب کنید که میزان فاصله آنها تا مقاومت بعدی بحدی باشد که ارزش  ورود به آن سهم را داشته باشد.

 

سامان تریدر پلاس

 

 

دو حالت دیگر از موقعیتهای مهم سهم  فرار صعودی و برخورد به سطح مقاومتی است که در شکل زیر توضیح داده شده است  بدیهی است که سهم هایی که در وضعیت فرار صعودی هستند و ریسک به ریوارد مناسبی دارند , هم گزینه های خوبی برای  بررسی و خرید هستند .اما هر گاه سهم از سطح شکسته شده خود بیش از صد درصد هدف قیمتی خود رشد کند علامت فرار صعودی با رنگ قرمز نمایش داده می شود که نشان از ریسک بالای ورود به سهم است . همچنین سهم هائی که دارای علامت مقاومت هستند عموما  بایستی از خرید اجتناب کرد و پس از شکسته شدن سطح مقاومتی با اطمینان وارد سهم شد .

 

فرار صعودی

 

 

در شکل زیر هم به بررسی دو حالت دیگر از سهم می پردازیم  ۱- سطح حمایتی  ۲- تشکیل الگوی مثلث یا کانال  

همچنین درصد های منفی در این قسمت نشاندهنده آنست که سهم به این میزان زیر حمایت خود قرار دارد و برای رسیدن به  سطح حمایت خود به این میزان رشد نیاز دارد .

 

الگوی مثلث

 

پیامهای ناظر بازار :

در نگارش جدید سامان تریدر  پیامهای ناظر بازار در بالای ردیف سهم بصورت یک نوار زرد رنگ و شرح مختصری از پیام ناظر درج می شود همین طور تاریخهای مجامع  و  فعال شدن حد ضرر در صورت وجود سهم در سبد سهام به شکل نوارهای رنگی در نوار بالای سهم نمایش داده می شود با کلیک بر روی نوارهای پیام ناظر و یا مجامع  اطلاعیه های ناظر در پنجره جدیدی نمایش داده می شود . شکل زیر نمائی از پیامها را نمایش می دهد .

 

سامان تریدر پلاس

 

 

نمایش وضعیت و روند شاخص گروه های بازار و سهام زیر گروه  :

 در قسمت سربرگ شاخص های بازار می توانیم وضعیت کلی تمام گروه های بازار را بر اساس تاریخ روند حرکتی و درصد حجم معاملات هر گروه از میانگین معاملات هر گروه و میزان ورود پول هوشمند به آن گروه را مشاهده کنیم با کلیک بر روی هر  گروه  تمام  سهم های زیر گروه در پایین آن نمایش داده می شوند .فیلم زیر نمائی از نحوه کار با این سربرگ را نمایش می دهد .

 

سامان تریدر پلاس

 

در کنار نام هر گروه و صنعت رتبه آن گروه نیز درج شده است رتبه  بر اساس میزان ورود پول هوشمند درج می گردد  . گروهی با رتبه یک به معنی آنست که دارای بالاترین میزان ورود پول هوشمند (تا آن لحظه بازار , این مقدار در طول بازار ممکن است تغییر کند ) است و با کلیک بر روی عنوان تاریخ سیگنال می توانید گروه ها را بر اساس جدیدترین تاریخ سیگنال شاخص گروه مرتب کنید و با کلیک کردن بر روی عنوان ستون درصد ورود پول می توانید مجددا گروه ها را براساس درصد ورود پول هوشمند به آن صنعت نسبت به کل پول های هوشمند وارد شده به بازار  مرتب کرد و  با کلیک بر روی عنوان شاخص-رتبه می توانید گروه ها را بر اساس درصد حجم معاملات انجام شده سنجید بطور پیش گزیده گروه ها بر اساس ورود پول هوشمند مرتب شده اند اما در قسمت تنظیمات نرم افزار می توانید حالت پیش فرض را بین سه حالت ذکر شده  تغییر دهید .

 

درصد معاملات (حجم) هر گروه صنعت یکی از فاکتورهائی است  که می توانید قدرت روند جاری آن گروه را  اعتبار سنجی کنید بدین  معنی که هر گاه درصد معاملات هر گروه  در روند فعلی مساوی یا بزرگتر از  ۷۰ در صد  باشد می توانید روند فعلی گروه  را ادامه دار و با پشتوانه تلقی کنید اما در هنگام  تغییر روند و آغاز یک روند جدید مثلا در هنگامی که یک  گروه  یا شاخص کل  وارد روند مثبت می شود (گزینه تاریخ سیگنال تاریخ جدید می گیرد و عبارت  ‘رنج ‘ تغییر می کند  ) این حرکت باید با درصد بالای  حجم معاملات در این قسمت تائید شود عموما در تغییر  روندها باید  در گروه های صنعت به بالای  ۱۲۰ درصد و در تغییر روند شاخص کل بایستی  به بالای ۱۵۰ درصد برسد تا تغییر  روند  تائید شود .در غیر اینصورت نباید به حرکت جدید گروه یا شاخص کل اعتماد داشت و  بایستی تا  حجم خوردن مناسب آن گروه صنعت و یا شاخص کل صبر نمود (نوسانگیری مجاز است). البته نیازی به حفظ کردن و دنبال کردن درصد حجم خوردن گروه ها نیست و خود نرم افزار بصورت اتوماتیک گروه هایی که روند جدید آنها توسط حجم تائید شده باشد ( روند صعودی آنها تائید شده باشد) عنوان گروه و فلش سمت راست آن با رنگ سبز نمایش می دهد و همچنین رنگ پس زمینه  گزینه رتبه شاخص در سهم های زیر گروه ( عنوان  “ر شاخص” ) با رنگ سبز نمایش می یابد .

 

سامان تریدر پلاس

 

بازارنمای جدید:

همچنین برای سهولت استفاده در بالای نرم افزار یک نوار و مکان نما را مشاهده می کنید که وضعیت فعلی شاخص کل و بازار را (ارائه شده در زبانه شاخص گروه های بازار ) بهمراه درصد حجم معاملات در بازار را نمایش می دهد.در بعضی مواقع ممکن است که مکان نما از نوار قرمز عبور کند و وارد نوار سبز رنگ شود اما هنوز رنگ خود مکان نما قرمز باشد که این نشاندهنده تغییر روند بازار نیست در هنگام تعویض روند بازار حتما باید رنگ مکان نما هم به رنگ نوار مربوطه تغییر کند بطور مثال در تغییر روند از روند نزولی به صعودی رنگ مکان نما هم باید به رنگ سبز تغییر نماید و در تغییر روند از بازار صعودی به نزولی رنگ مکان نما هم باید به رنگ قرمز تغییر کند . شکل زیر مشخص کننده حالتهای مختلف این قسمت می باشد .

حالت فیک (فریب دهنده و جعلی )  بازار صعودی آنست که مکان نما از وسط بگذرد و وارد ناحیه خط سبز رنگ شود اما هنوز خود مکان نما رنگ قرمز را داشته باشد .در این حالت هنوز در بازار نزولی یا رنج قرار داریم .

حالت فیک بازار نزولی آنست که مکان نما از وسط بگذرد و وارد ناحیه خط قرمز رنگ شود اما هنوز خود مکان نما رنگ سبز را داشته باشد .در این حالت هم هنوز در بازار صعودی قرار داریم  .

 

بازار نمای سامان تریدر

 

بروزرسانی بهنگام اطلاعات بازار:

اطلاعات بازار در زمان باز بودن بازار در  هر چهار دقیقه محاسبه و بروز میشود که نرم افزار بصورت اتوماتیک اطلاعات خودش و زمانبندی بروزرسانی بعدی را با آخرین اطلاعات  سرورهای سامان تریدر بروز می کند و برای نمایش میزان زمان باقیمانده تا بروزرسانی بعدی یک نوار پیشرفت دایره ای در پایین نرم افزار (بر روی آیکن ساعت ) تعبیه شده است که با پر شدن کامل نوار پیشرفت  , نرم افزار اطلاعات خودش را بروز می کند. ( چنانچه در بروزرسانی بعدی اطلاعات سرور آماده نبود نرم افزار ۴۰ ثانیه صبر می کند و مجددا بروزرسانی را انجام می دهد ) فیلم زیر نمائی از این نوار پیشرفت را نمایش می دهد .

 

سامان تریدر پلاس

 

 

 

استراتژی راهگشا در بازارهای رنج یا نزولی  :

همواره یکی از مشگل ترین کارها انتخاب و خرید سهم در بازارهای رنج یا نزولی است  که تعداد زیادی از سهام  علی الرغم  اینکه ظاهرا گارد صعود می گیرند و حتی تا صف خرید می رسند اما از فردای خرید مجددا شروع به ریزش می کنند  اگر چه که در بازارهای نزولی بهترین تصمیم کنار ایستادن و مشاهده صرف بازار است اما  در بازارهای رنج  و  بی  تصمیمی بازار  هم از قسمت در آستانه صف خرید دیده بان و هم  از قسمت وضعیت شاخص های گروه صنعت می توان  سهامی با بالاترین احتمال  رشد را رصد و انتخاب کرد بدین ترتیب که  بصورت پیش فرض شاخص گروه های بازار بر اساس ورود پول هوشمند مرتب شده اند و از ابتدای لیست با باز کردن  گروه هایی که  میزان درصد ورود پول هوشمندشان بیش از ده درصد است سهام  به ترتیب بیشترین حجم معامله و درصد تقاضا  مرتب شده اند که میتوان  با بررسی نمودار و  کم و کیف  عرضه و تقاضای  سهام , و سایر پارامترها سهم مناسب را انتخاب کرد. 

همچنین درقسمت در آستانه صف خرید دیده بان از بالای لیست سهامی که دارای گرادیانت رنگی هستند را می توانید بررسی نمائید و سهامی که پارامترهای مناسبتری دارند را انتخاب کنید. در صورت پیدا نکردن سهم مناسب می توانید همچنان لیست را به پایین مرور کنید و سهامی که دارای نسبت تقاضا به عرضه بالاتر و ضریب حجم بالاتر هستند را بررسی نمائید.

در شکل زیر هم نمائی از  بررسی  سهام زیر گروه یک صنعت را ملاحظه می نمائید .

 

گروه صنعت در سامان تریدر پلاس

 

 

 

توصیه های استفاده :

1- دو قسمت اصلی نرم افزار برای انتخاب سهام مناسب , ‘سیگنال امروز’  و ‘دیده بان’  ترجیحا با مرتب سازی بر اساس ‘در آستانه صف خرید’ است  . سهامی که پارامترهای خوبی دارند  مهم نیست که وضعیت شان خرید یا نگهداری باشد مهم آنست که وضعیت آنها فروش نباشد و می توانید در هر دو حالت خرید یا نگهداری  سهم را  انتخاب نمائید.سهام با بک گراند گرادیانت رنگی را همواره در اولویت بررسی و در صورت مناسب بودن خرید خود قرار دهید .سهام با گرادیانت رنگی در قسمت ده ردیف اول بهترین خریدها هم می توانند در اولویت بررسی قرار بگیرند .در شرایط مشابه یا نزدیک بهم به ضریب حجم سهم اهمیت بیشتری بدهید هر چه سهم ضریب حجم بالاتری داشته باشد احتمال رشد آن بیشتر است  .

2- حدالامکان سهامی که دارای علامت مقاومت یا مثلث هستند (یعنی نزدیک مقاومت هستند ) را انتخاب نکنید مگر انکه سایر پارامترهای آنها بسیار خوب باشد .همچنین سهامی را که قسمت تاریخ سیگنال آنها عبارت رنج درج شده است را حدالامکان انتخاب نکنید (مگر در موارد نوسانگیری) .نزدیک بودن به مقاومت و  یا وجود عبارت رنج در قسمت تاریخ سیگنال تنها مواردی هستند که بایستی با ضریب بازدارنده بیشتری در  تصمیم گیری های خود لحاظ کنید .

3- حدالامکان سهامی را انتخاب کنید که روند هفته جاری آنها مثبت باشد .شکست های قیمتی و فرار صعودی را هم جزو گزینه های اولویت دار مورد بررسی و انتخاب خود قرار دهید همچنین در نظر داشته باشید که همواره باید با روند سهم دوست  بود  ممکن است درطی مراحل رشد یک سهم  بارها بازیگران  قبلی خارج و بازیگران جدید وارد شوند و در نتیجه رتبه تجمیع سهم  کم و زیاد شود بالارفتن رتبه تجمیع که نشانی از خروج پول هوشمند است را بیشتر در برخورد به سطوح مقاومتی در تصمیم گیری های خود لحاظ نمائید .

4- حتما در هنگام انتخاب سهام  علی الخصوص در قسمت دیده بان با مرتب سازی در آستانه صف خرید ,  ۵ مظنه  سهام هم خرید و هم فروش چک شود و سهامی را انتخاب کنید که  نسبت تقاضا به عرضه شان بالاتر باشد . همچنین باید در نظر داشته باشید که صف خرید شدن یک سهم در روز جاری معاملاتی دلیلی بر  رشد سهم در روزهای آتی نیست .

5- تمامی عکسهای این راهنما را با نوشته های آنها چندین بار مطالعه کنید . قطعا تمامی موارد مثبت و ذکر شده ممکن است در یک زمان در یک سهم بروز و ظهور نکند بلکه انتخاب سهم نهایتا بایستی بوسیله هوش و تجربه کاربر ارزیابی و  نهائی شود .